Eu Jazz Night II

Concert Jazz
20.04.2017
AINSI - Lage Kanaaldijk 112 Maastricht
20:30

Met trots presenteren Jazz Maastricht, Conservatorium Maastricht en Theater aan het Vrijthof een nieuw tweejaarlijks mini-festival: EUJAZZ NIGHTS. Deze keer brengen wij Belgisch-Limburg naar u met Muze Jazz Orchestra en Tim Finoulst Trio. Als extraatje komt het Dave Vreuls Trio ook nog spelen.

Reserveren: www.theateraanhetvrijthof / 043 3505555

Muze Jazz Orchestra – kortweg MJO – is ontstaan uit de jazzwerking van CC De Muze (BE). Ze brachten een eerste album Sweet Charity uit in 2014, stonden met niemand minder dan Downbeat Poll-winnaar Gary Smulyan (baritonsax) op het podium en ook de muziek van Frank Zappa kon dit jazzorkest niet afschrikken. Zelfs Napoleon Murphy Brock himself was vorig jaar “very impressed” door de performance MJO tijdens het Zappa-Fest in De Muze, en Smulyan was vol lof: “I had onlangs het genoegen te mogen optreden met het Muze Jazz Orchestra. Het zijn musici van het hoogste kaliber, en de composities en arrangementen van Lieven Cambré staan met één voet stevig verankerd in de traditie en met de andere in de richting van de toekomst. Ze hebben diepe wortels, maar zijn tegelijkertijd avontuurlijk ingesteld. Ik hoop dat ik snel weer de kans krijg om ze te ontmoeten." Ook dit jaar staan er mooie projecten op het menu (de muziek van Paolo Conte, samenwerking met Steven De Bruyn, …) en daarom vonden wij dat het tijd werd dat deze bonte bende ook eens naar Maastricht kwam.

MJO is:

Lieven Cambre – altsax, Koen Nys – tenorsax, Stien Carlier – baritonsax, Tim Daemen – trombone, Daniel Vanderhoydonks – trompet, Marco Cirone – gitaar, David Demuynck – piano, Rob Vanspauwen – contrabas, David La Mela – drums

Het Tim Finoulst Trio is het laatste jaar ook flink aan een opmars bezig. De Vlaamse gitarist Finoulst is in verschillende formaties over heel België horen zoals in de Jelle Van Giel Group of het duo met Kim Versteynen “Kim & Tim”. Met dat duo won Finoulst in 2013 de Dinant Leffe Jazz Award. Maar in 2016 verzamelde Finoulst twee muzikanten rond hem, trok ermee naar de studio en het Tim Finoulst Trio was geboren. We zijn trots om deze drie steengoede musici te verwelkomen in Ainsi.

Tim Finoulst Trio bestaat uit:

Tim Finoulst – gitaar, Martijn Vanbuel – contrabas, Daniel Jonkers – drums

Als extraatje presenteren we nog een band, die eigenlijk niets met de Euregio te maken heeft. Maar we kennen ze, hadden ze al eens op bezoek in Maastricht, en aangezien ze die dag een workshop geven zou het bijna belachelijk zijn om het Zwitserse Trio VEIN niet uit te nodigen! Twee jaar geleden speelden ze Intro in Situ nog plat met hun speelse en indrukwekkende composities. We kijken dan ook al halsreikend uit naar dit concert!

Dave Vreuls Trio:

More info tbaShare: