Wonen en studeren

Student in Maastricht

Maastricht is voor de meeste Nederlanders een stukje buitenland in eigen land. Stad aan de Maas, met Romeinse fundamenten, een veilige plek met een rijk cultureel leven. Er komen dan ook de nodige studenten naar Maastricht, voor Conservatorium Maastricht, Universiteit Maastricht en Hogeschool Zuyd.

Accommodatie

Er zijn kamers te huur voor studenten in het centrum van Maastricht. Een groot deel van deze kamers worden door wooncorporaties verhuurd zoals Woonpunt, Servatius en Maasvallei. Er zijn natuurlijk ook de nodige particulieren die kamers verhuren. Het is in ieder geval handig als je nieuw in Maastricht aankomt om je in te schrijven bij Maastricht Housing. Maastricht Housing is een initiatief van Maastricht University, Zuyd Hogeschool en de Jan van Eyck Academie. Dit platform legt contact tussen vraag en aanbod in studenten huisvesting.

Buitenlandse student?

Als je uit het buitenland komt raden wij je aan om een kijkje te nemen op mymaastricht.nl en om contact op te nemen met Jules Maastricht. Dit is een organisatie die je heel goed kan helpen op allerlei terreinen zoals huisvesting, financiën, verzekeringen en met gemeentelijke vraagstukken.

Studeren

Weet dat we goed voor je zorgen als je studeert aan Conservatorium Maastricht. We weten namelijk hoe belangrijk het is om goede faciliteiten te hebben als je lange dagen maakt. Dus zorgen we niet alleen voor lessen, maar hebben we ook een geheel eigen en goed gevulde muziekbibliotheek, goede studieruimten & concertzalen, een professionele studio en een gezellige kantine waar je niet alleen terecht kunt voor wat lekkers, maar waar je bovendien ook je medestudenten en docenten treft voor een onderonsje, een stevige discussie of het maken van muziek.

Bibliotheek

Onze bibliotheek bevindt zich op de derde verdieping van het hoofdgebouw. Hier kunnen studenten en docenten rustig de uitgebreide collectie bladmuziek bekijken (voor een heel scala aan instrumenten), boeken, magazines en foldermateriaal over wedstrijden, festivals, concert data enz. Als je niet zoveel tijd hebt kun je ook online door de catalogus bladeren die aangesloten is op het Open Bibliotheken Netwerk. Dit netwerk biedt toegang tot meer dan 400 bibliotheken in Nederland. Je kunt makkelijk een boek via dit netwerk bestellen. Met een IHOL bibliotheekpas kun je gratis van deze mogelijkheden gebruik maken. In de bibliotheek helpen ze je graag om met je studentenkaart een IHOL pas aan te vragen. Je kunt dan ook meteen gebruik maken van de bibliotheken van Maastricht University en van de stadsbibliotheek Maastricht.