Job vacancies

Working at Conservatorium Maastricht is a challenge. As an organisation, we strive to let our students excel, and do all that is humanly possible to develop their talents and support them in their career. That means we are looking for committed colleages - both teaching and support staff - who are not only competent, but who are primarily authorities in their field. People who get to work with a real sense of purpose, who can guide and lead, but also listen and create a safe environment in which young musicians can find and be themselves.Vacancy Junior Communication / Social media employee
(This vacancy is in Dutch as you need to speak Dutch (and English) perfectly for this job.)

Conservatorium Maastricht, zeer internationaal van samenstelling, is een hechte gemeenschap. Wij werken samen aan één doel: onze studenten in een sfeer van collegialiteit te laten groeien tot excellente musici, die met hun energie en creativiteit een waardevolle bijdrage leveren aan het internationale muziekleven en de maatschappij.

De afdeling Marketing & Communicatie van Conservatorium Maastricht is verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie, waaronder de jaarlijks 500 grote en kleinere evenementen van de afdelingen klassiek, jazz en docent muziek. Deze worden via de juiste marketingmix per evenement in de markt gezet. Social media nemen hierbij een belangrijke plaats in.

Per direct zijn wij op zoek naar een:

Junior communicatie/ social media medewerker (0,6 fte)

Gaan je ogen glimmen van likes, bereik en ben je op de hoogte van de allerlaatste social media ontwikkelingen, ben je nieuwsgierig en heb je een goede vlotte pen, ben je punctueel en precies en ben je een musicus? Dan zijn we op zoek naar jou.

Wie zoeken wij?
Een, goed schrijvende redactie-social media medewerker met visie op communicatie én een antenne voor alles wat zich in en rond Conservatorium Maastricht afspeelt. Voor wie Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat etc. geen geheimen heeft en voor wie het zo goed mogelijk verzamelen, bewerken en redigeren van teksten een uitdaging is.

Je draagt zorg voor online/offline communicatie-uitingen en werkt samen met de afdelingen klassiek, jazz en docent muziek. Daarnaast ondersteun en adviseer je je collega’s rondom communicatiekwesties in projecten en in de media en lever je een actieve bijdrage in de uitvoering hiervan. De werkzaamheden worden verricht in afstemming met en onder verantwoordelijkheid van het hoofd marketing en communicatie.

Tot je werkzaamheden behoren:

Het bieden van organisatorische en inhoudelijke ondersteuning bij de uitvoering van projectgerichte communicatieactiviteiten. Voorbeelden zijn:

 • Managen en innoveren van alle social mediakanalen, uitzetten van campagnes en adviseren in nieuwe trends
 • Pro actief inzetten van social media berichten vanuit en in samenwerking met de opleidingen klassiek, jazz en docent muziek
 • redactionele werkzaamheden t.b.v. diverse brochures, nieuws- en persberichten;
 • via CMS beheren van content van de website (waaronder 500 agenda items per jaar)
 • nieuwsitems op een creatieve wijze doorzetten naar diverse (social media) kanalen, op een wijze die aansluit bij studenten
 • verspreiden van de agenda’s naar diverse media
 • digitale nieuwsbrieven samenstellen en verspreiden
 • een nieuw relatiebestand opzetten en bijhouden
 • uitvoeren van promotieactiviteiten
 • begeleiden van drukwerk en vormgeving

0.1 fte van je aanstelling is gereserveerd voor werk voor de European Opera Academy (EOA: http://europeanopera.academy). Je onderhoudt de website van de EOA, regelt de marketing en onderhoudt de social media van de EOA. Je werkt hierin samen met EOA coördinator Susanne van Els, General Director of Opera. De voertaal binnen de EOA en in uitingen van de EOA is Engels.

Wij verwachten van je dat je:

 • een vakkundige medewerker bent met een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van communicatie & marketing;
 • een voorloper bent op het gebied van social media en weet wanneer je wat moet inzetten;
 • kennis hebt van en affiniteit hebt met onderwijs en muziek (en bij voorkeur musicus bent)
 • feeling hebt met beeldtaal en de tone of voice van studenten & musici;
 • relevante werkervaring hebt;
 • beschikt over uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden zowel in het Nederlands als het Engels (bij voorkeur native speaker of bijna native speaker, zowel in NL als ENG);
 • een goede vlotte pen hebt;
 • zelfstandig zaken kan oppakken, proactief bent en initiatief toont;
 • nauwkeurig en accuraat werkt;
 • een resultaatgerichte, dienstverlenende en klantgerichte houding hebt;
 • bereid bent om bij grote evenementen ook in de avonduren te werken.

Arbeidsvoorwaarden:

 • het betreft een dienstverband voor 0,6 fte (op basis van een 36-urige werkweek). Bij interne kandidaten wordt de reeds overeengekomen duur van het dienstverband gerespecteerd.
 • een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, in de officiële functie van beleidsondersteunend medewerker B, doch maximaal schaal 8 CAO-HBO (maximaal € 3.021,67 bruto per maand bij een fulltime aanstelling). Heb je interesse:Dan kun je nadere informatie inwinnen bij Marije Geenevasen, hoofd afdeling Marketing & Communicatie Conservatorium Maastricht, telefoonnummer 043-3466339 (of via e-mail: marije.geenevasen@zuyd.nl) (ivm de zomervakantie is dit mogelijk tot en met 18 juli 2017).

Sollicitatie:

Je kunt vóór 21 augustus 2017 solliciteren door het insturen van motivatiebrief en CV via de website www.werkenbijzuyd.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 29 augustus. In verband met de zomervakantie hoor je uiterlijk maandag 28 augustus of je bent uitgenodigd voor een gesprek. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.