Head of Music in Education / Lecturer in Teaching Methodology / Supervisor

Felix Havenith

Music in Education
felix.havenith@zuyd.nl

Felix Havenith (1982) is docent Vakdidactiek en stage begeleider voor leerjaar 2,3,4 van de afdeling Docent Muziek. Vanwege zijn ervaring met educatieve muzikale projecten in La Paz, Bolivia en Sri Lanka waar hij ook meerdere MIK en OMB stages begeleidde, is hij aanspreekpunt voor en begeleider van internationale stages binnen de opleiding Docent Muziek. Naast zijn werkzaamheden aan het conservatorium is Felix al 10 jaar actief als muziekdocent aan het Graaf Huyn College in Geleen, waar hij naast de onderbouwklassen VBMO en de schoolband ook de verantwoordelijkheid heeft voor de praktijklessen koor en ensemble van de VWO eindexamenklassen. Naast zijn muzikale functie is hij ook mentor, faalangstreductie-trainer en geeft hij levensbeschouwelijke vorming. Felix Havenith behaalde na het atheneum zijn Bachelor in Music in Education aan het Conservatorium Maastricht. Verder volgde hij verschillende trainingen en cursussen rond vakverdiepende professionalisering en coaching. Als toetsenist heeft hij in verschillende pop/blues en Jazzformaties gespeeld. In het koor ‘Deps' speelt hij gitaar en zingt bariton/bas, maar is hij ook als koordirigent nog regelmatig actief.In 2015 is Felix gestart met een pre-master Kunst, Literatuur en Samenleving aan de faculteit van Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Maastricht.

-----

Felix Havenith (born 1982) is a lecturer in Teaching Methodology for years 2, 3 and 4 of the Music in Education department. Since he has international experience in setting up educational music projects and supervising teaching practice for Music in Arts Education (MIK) and Special Music Education (OMB), including in Bolivia (La Paz) and Sri Lanka, he also supervises international teaching practice within the Music in Education department. Havenith has worked as a music teacher at Graaf Huyn College in Geleen for over ten years, where his responsibilities include practical choir and ensemble training and coaching the school band. He also helps students reduce their fear of failure and teaches religious/philosophical education. In 2015, he started the pre-Master's course in Art, Literature and Society at the Faculty of Arts and Social Sciences of Maastricht University.

Although he used to be active as a keyboardist, he now performs as a guitarist and baritone/bass with the choir Deps. He also regularly conducts choirs.Share: