Teaching Methodology and Internship coordinator

René Pisters

Music in Education
rene.pisters@zuyd.nl
www.wire-music-productions.eu

René Pisters (1961) studeerde tussen 1978 en 1984 aan het Maastrichts conservatorium hafa-directie, trompet en Schoolmuziek. Hij is sinds 1984 werkzaam als muziekdocent in het voortgezet onderwijs, docent klein koper en dirigent. Vanaf 1994 legt hij zich toe op dirigeren en schrijven van muziekwerken voor harmonie- en fanfareorkesten, maar ook van koormuziek en symfonische muziek. Uitgegeven bij verschillende uitgevers in Nederland maar ook in zijn eigen uitgeverij: R. Pisters musical services.

Naast nationale en internationale dirigeertitels is de cd “René Pisters for fanfare” een hoogtepunt. Vanaf 2006 is hij 1er Kapellmeister van de Neue Operette Düsseldorf. Momenteel is hij dirigent en arrangeur van Vocal Group Transparant in Venray en Vriendenkoor Echt. In 2006 behaalde hij het diploma adempedagoog in Osnabrück (Du) en in 2013 het diploma Master SEN in het domein begeleiding. In 2013 was hij een van de workshopleiders bij de EAS-conferentie in Leuven, in 2015 was hij workshopleider voor deHij bezocht verschillende cursussen op muziek-didactisch gebied in Duitsland, Oostenrijk (Musik-Impulse) en Amerika (Music pedagogy at Woodland High).

Voor de Kunstencentrum Jerusalem Venray schreef en onderwees hij de methode Kinderkoordirigent. Voor de Belgische stichting MUZES gaf hij in 2015 een workshop gericht op muziek in het speciaal onderwijs. Tijdens het schooljaar 2014-2015 was hij lid van het lectoraat Technology Driven Art. In 2016 verzorgt hij de cursus Mobile Music Education in samenwerking met de SKL.

Sinds 2010 is hij als stagecoördinator VO/OMB en docent vakdidactiek verbonden aan de afdeling Docent Muziek van het conservatorium Maastricht.

-----

René Pisters (born 1961), who has a background in wind/brass band conducting (HaFa), trumpet and Music in Education, is a lecturer in Teaching Methodology and teaching practice tutor for secondary/special education in the Music in Education department at Conservatorium Maastricht. He obtained a Master's degree in Special Educational Needs (SEN) at Fontys University of Applied Sciences. In 2016 he will be teaching a course in Mobile Music Education in collaboration with the Limburg Arts Centres Education Network (SKL).

René Pisters also works as a music teacher, 'small brass' teacher and conductor in secondary education. Since 1994 he has dedicated himself to conducting and writing music for wind and brass bands, as well as choral and symphonic music. His music, including his CD “René Pisters for fanfare” has been published by various publishers in the Netherlands, including his own publishing company: R. Pisters Musical Services. Since 2006, he has been principal Kapellmeister of the Neue Operette Düsseldorf. He is also the conductor and arranger of Vocal Group Transparant in Venray and Vriendenkoor Echt. For more information - including about his international activities - please visit his website www.wire-music-productions.eu.Share: