Master of Music, Educational Track

Heb je je Bachelor afgerond, dan kun je overwegen een Master Kunsteducatie te halen, om zo je beroepskansen te vergroten en muzikale horizon te verbreden. De tweejarige, internationaal georiënteerde en veeleisende Masteropleiding, die de Kunstenfaculteit aanbiedt, is studentgericht, geeft je de kans je specialisatie en talent te verdiepen en leidt je op tot buitengewoon veelzijdig vakmusicus van het allerhoogste niveau. Je krijgt les op basis van je instroomniveau, je motivatie, je leervragen en binnen een aangegeven kwalificatiekader. Bovendien krijg je studieloopbaan- en onderzoeksbegeleiding. Je bent in ieder geval een zelfstandig opererende, ondernemende en muzikale persoonlijkheid. Je deinst niet terug voor zelfreflectie en hebt oog voor de maatschappelijke, culturele en internationale context waarin je je beroep uitoefent.

Deze tweetalige Master of Music, educational track, wordt grotendeels gevormd door programmaonderdelen uit de Master of Music (classical/jazz). Je ontvangt dan ook het diploma Master of Music. De kern van het programma en het onderzoek zijn echter gericht op onderwijskundige en muziekeducatieve vraagstukken uit de beroepspraktijk.

Meer informatie is verkrijgbaar bij het hoofd van de afdeling, Marc Rutten, via mail.
Wil je je aanmelden voor deze track? Klik hier.

English? Check the link.

Programma

De Master Kunsteducatie is breed van opzet (120 EC’s) en kenmerkt zich in vergelijking met andere Nederlandse HBO-masteropleidingen Kunsteducatie door een objectief-zakelijke benadering van kunsteducatie. Vakken als cultuurmanagement, kunstbeleid en onderzoeksvaardigheid staan garant voor de ontwikkeling van een nuchtere en scherpe blik op de faal- en succesfactoren in de kunsteducatieve werkelijkheid.

Tijdens de Master Kunsteducatie studeer je met een diverse groep studenten en krijg je interdisciplinair en opdrachtgestuurd les van een klein team docenten die je een jaar lang intensief en op maat begeleiden. Je leert kritische situaties in kunsteducatie op gefundeerde wijze te onderzoeken en geeft oplossingen voor in het werkveld gesignaleerde actuele problemen.
Het eerste jaar kent vier onderwijsblokken. In elk blok komen onderwijsontwikkeling, kunstzinnige ontwikkeling, filosofie van de kunst(educatie), kunstbeleid en cultureel ondernemerschap en onderzoeksvaardigheden terug. Jaar twee staat in het teken van je individuele specialisatie door middel van de meesterproef: het omvangrijke onderzoeks- en afstudeerproject van de opleiding. Neem voor meer informatie contact op met Marc Rutten, hoofd van de afdeling.

English? Check the link.