Docent Muziek / Music in Education


De opleiding Docent Muziek van Conservatorium Maastricht is uitgeroepen tot één van de topopleidingen in Nederland en wordt als nummer één beoordeeld binnen de muzieksector (bron: Keuzegids Hoger Onderwijs 2018). Daar zijn we trots op.

Leiden, verleiden en begeleiden…Docent Muziek!

Jij wilt als docent, educatief medewerker, orthopedagogisch muziekbeoefenaar, pedagoog of agoog muziek inzetten om kinderen, jongeren en volwassenen te inspireren en stimuleren. Je wilt hen niet alleen leren muziek te maken, maar wilt ze ook laten kennismaken met een bredere culturele omgeving. Je houdt ervan om mensen uit te dagen en naar een hoger niveau te brengen, maar vooral ook om ze te laten genieten en hun passie voor muziek te laten beleven. Om dit alles te kunnen, is het belangrijk dat je goed contact kunt maken, weet wat mensen drijft, hoe ze leren en hoe je ze dus in beweging kunt brengen. Hiervoor is het nodig dat je verbindingen kunt leggen, enthousiasme weet aan te boren en laat groeien.

Onze opleiding bezit de kracht om jou als individu te zien, je intensief te begeleiden bij de ontwikkeling van jouw muzikaliteit en deze professioneel overdraagbaar te maken naar een brede doelgroep. Je zult worden gegrepen door onze passie voor muziek en educatie. Dit zul je merken vanaf de eerste dag tot ver na het behalen van je diploma.

We zijn niet voor niets bij herhaling uitgeroepen tot topopleiding in Nederland en horen bij de twintig excellente hbo-opleidingen (Bron: Keuzegids Hbo). Daar zijn we uiteraard trots op, maar we vinden ook dat mooie titels geen doelen op zich zijn. Dus werken we ieder jaar weer met een gedreven team van docenten aan het onderwijzen van zo’n 70 studenten. Hierbij betrekken we ook externen, nationale en internationale onderwijsexperts die actief zijn in vakorganisaties. Bovendien volgen we ontwikkelingen op de voet en implementeren we die in ons curriculum. We staan garant voor kennisontwikkeling door promotietrajecten, nationale en internationale publicaties, interfacultaire onderzoekstrajecten en landelijk overleg. We activeren en initiëren nieuwe werkvelden en organiseren regelmatig (inter)nationale symposia of congressen. Dat alles leidt ertoe dat afgestudeerden met regelmaat scriptieprijzen winnen.

Geïnteresseerd in het team? Check de link.

English? Check the link.