Choir practice and conducting (temporary position)

Jori Klomp

Music in Education (Docent Muziek)

De in België  geborene Nederlander Jori Klomp (1991) is saxofonist, zanger én dirigent. In 2013 behaalde hij aan het Conservatorium Maastricht (NL) zijn bachelordiploma klassieke saxofoon, een jaar later volgde het bachelordiploma solozang en in 2018 volgde het master diploma Directie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (NL).

Sinds 2018 is hij Chordirektor en Kapelmeester van het Theater Aachen (D) waar hij verantwoordelijk is voor het operakoor, het extra-koor, het symfonische koor en het kinderkoor. Daar staat hij ook op de bok als muzikaal leider van verschillende producties.

Hij is artistiek leider van de Kooracademie Maastricht waarmee hij als koordirigent en assistent-dirigent o.a. verbonden is aan Opera Zuid.

In Wageningen dirigeert hij het vocaal ensembles Viva Voce waarmee hij verschillende Passies en symfonische concerten uitvoert, daarnaast zingt hij regelmatig als altus bij Studium Chorale in Maastricht.

Sinds 2020 is er een uitdaging bij gekomen, hij zal de leiding van het nationaal Belgisch Jeugdkoor, BEvocaL, op zich nemen.

Aan het Conservatorium Maastricht geeft Jori de lessen Koordirectie en Koorscholing aan de opleiding Docent Muziek.

joriklomp.com